Check de Eco-score van je producten met Xtra

Milieubewustere keuzes maken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Stap voor stap kan je je steentje bijdragen aan het milieu, bijvoorbeeld door te letten op de herkomst van je voeding. Wil je weten hoe groot de milieu-impact van je winkelmandje is? Xtra helpt je om de Eco-score van je producten makkelijk te achterhalen.

Wat is Eco-score?

De Eco-score is een keuzewijzer voor voedingsproducten. Het vat de ecologische impact van een product samen doorheen de hele levenscyclus. Daarbij houdt het rekening met extra inspanningen voor onze planeet, zoals het gebruik van een recycleerbare verpakking. Zo zie je in één oogopslag welk product beter is voor het milieu.

Hoe ziet de Eco-score eruit?

Net zoals bij de Nutri-Score krijgen producten een letter- en kleurencode van A (groen) tot E (rood). Je herkent de Eco-score door een gekleurd logo in de vorm van een blaadje. Hoe dichter de Eco-score bij A ligt, hoe lager de milieu-impact. Hoe meer de score neigt naar E, hoe hoger de ecologische voetafdruk van het product dat je koopt.

 


Hoe check je de Eco-score van een product met Xtra?


Simpel.

  • Open je Xtra-app > tik op Barcode scannen.
  • Scan de barcode van het gewenste product.
  • Je krijgt alle beschikbare productinfo van het product te zien. Wanneer deze gekend is, krijg je ook de Eco-score te zien.
  • Je krijgt alle beschikbare productinformatie van het product te zien, waaronder de Eco-score.
  • Tik op ‘Meer info’ als je de volledige levenscyclus van het product wilt bekijken.
     
💡 Handig: je kan momenteel 2.500 eigenmerkproducten van Colruyt Group scannen om hun Eco-score te achterhalen.

 

Punten sparen met Xtra


Wil je nog meer goed doen voor het milieu? Dat kan terwijl je boodschappen doet! Kies je in de winkel een product met Eco-score A of B, dan spaar je punten voor het milieu. Met 100 punten kan je een milieuproject steunen of een duurzame workshop bij Colruyt Group Academy volgen. Zo doe je in een handomdraai goed voor het milieu, en dus goed voor ons allemaal.

Ontdek hier alles over punten sparen.


Met dit initiatief willen we je de kans bieden om een extra, tastbare impact te maken met de Eco-score. Je maakt een milieubewuste keuze en steunt ook nog eens een ecologisch project. Zo doe je twee keer goed voor het milieu en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld, stap voor stap.