Spaar punten met Xtra

Spaar punten met Xtra en doe goed voor het milieu

Het milieu een handje toesteken? Draag je steentje bij terwijl je boodschappen doet. Kies je in de winkel een product met Eco-score A of B, dan spaar je punten in je Xtra-app. Heb je 100 punten? Kies dan een milieuproject om te steunen. Of ruil je punten in voor een gratis duurzame lezing of een korting op een duurzame workshop bij Colruyt Group Academy.

 

Hoe spaar je punten in je Xtra-app?

  1. Kies producten met Eco-score A en B wanneer je winkelt bij Colruyt, Collect&Go, OKay, Spar of Bio-Planet. Je verdient 2 punten voor een product met Eco-score A en 1 punt voor een product met Eco-score B.
  2. Laat je Xtra QR-code scannen bij het afrekenen.
  3. Je punten verschijnen automatisch in de app. Let wel: het kan tot 24 uur duren voordat je punten zichtbaar zijn in je profiel.

 

Wat is de Eco-score ook alweer?

De Eco-score vat de volledige milieu-impact van een voedingsproduct samen. Met de letter-kleurcodes van A tot E zie je in een oogopslag wat een milieubewuste optie is en wat niet. In de Xtra-app vind je via de barcodescanner de Eco-score terug van 2.500 voedingsproducten.
 

Waar vind je je punten in je Xtra-app?

Onder Profiel > Punten sparen, zie je hoeveel punten je al verzameld hebt en welke projecten jij al gesteund hebt.

Hoe kan je je punten inzetten voor het milieu?

Met je punten kan je een milieuproject steunen. Heb je 100 punten verzameld, dan kan je:

  •  een boom planten
  • 1 m² bloemenweide aanleggen
  • 1 m² natuurgebied aanleggen

 

Liever iets bijleren over bewuster leven? Je kan ook 100 punten inzetten om bij Colruyt Group Academy een korting van € 7 te krijgen op een workshop over milieubewust leven of om er een gratis lezing/webinar over te volgen. Je krijgt er oplossingen en tips aangereikt die voor jou haalbaar zijn.

 

Duik in het aanbod.

 

Met dit initiatief willen we je de kans bieden om een extra, tastbare impact te maken met de Eco-score. Je maakt een milieubewuste keuze en steunt ook nog eens een ecologisch project. Zo doe je twee keer goed voor het milieu en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld, stap voor stap.