Gezond de winter door met aanpassingen in je voedingspatroon

Bestrijd de meest voorkomende winterkwaaltjes met deze kleine aanpassingen

Moeten we ons voedingspatroon drastisch aanpassen nu de winter eraan komt? Eigenlijk niet. Met deze kleine, eenvoudige veranderingen en aanvullingen in je voedingspatroon kom je al een heel eind.  

Eet voldoende seizoensgroenten en fruit

Groenten en fruit zitten er boordevol van, maar niet alle groenen en fruit bevatten dezelfde vitaminen. De natuur zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen die we het meest nodig hebben binnen een bepaald seizoen, vooral in seizoensproducten zitten. Door te kiezen voor seizoensgroenten en -fruit boost je je weerstand op een natuurlijke manier.

Tip: Je ontdekt meteen welke groenten en fruit in het seizoen zijn dankzij de fruit- en groentekalender van Colruyt of Bio-planet.

Fruit en groenten uit de diepvries

Toch op zoek naar extra variatie of zin in zomergroenten? Ga dan voor diepvriesfruit- en groenten. Deze groenten en fruit worden meteen na de oogst ingevroren en gevriesdroogd bij zeer lage temperaturen. Op die manier verliezen ze nauwelijks aan vitaminen en mineralen.

Extra mooi meegenomen: doordat ze vaak in eigen seizoen en op eigen bodem geteeld worden, zijn ze een stuk beter voor het milieu. In tegenstelling tot verse groenten en fruit kan je de milieu-impact van een (diepvries)product makkelijk zelf controleren aan de hand van de Eco-score. Scan de barcode van een product met je Xtra-app (functie ‘Productinfo’) en je ontdekt meteen de milieu-impact.

Beweging en nachtrust

Naast evenwichtige maaltijden, maken voldoende beweging en genoeg nachtrust een wereld van verschil. Bij Colruyt Group Academy vind je allerlei interessante lezingen over gezonder leven: van een lezing over ‘Beter bewegen’ tot ‘De ideale nachtrust’ .

Vul aan met vitamines

Ondanks een gezond en evenwichtig leefpatroon toch nog last van enkele kwaaltjes?

  • Als je regelmatig verkouden of grieperig bent kan dat te wijten zijn aan een vitamine C tekort. Vitamine C versterkt het immuunsysteem waardoor je beter beschermd bent tegen de typische winterziektes.
  • Last van de winterblues? Doordat er in de winter minder zonuren zijn, hebben we vaak een tekort aan vitamine D. Dit kan ervoor zorgen dat je je minder energiek voelt.

Je kan je lichaam een handje helpen door aan te vullen met voedinsgssupplementen. Via online apotheek Newpharma vind je alles wat je nodig hebt: van vitamines in tabletten of druppels tot welzijnsproducten. Let wel: voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl.