Je huishoudbudget bijhouden helpt je om beter te sparen

Aan het einde van de maand nog een centje overhouden om je spaarrekening te spijzen? Dat is niet altijd gemakkelijk. Je inkomsten en uitgaven bijhouden is een stap in de goede richting. Met Uitgaven in de Xtra-app krijg je een handig overzicht van hoeveel euro je aan boodschappen per maand spendeert. Lees even mee.
 

Terugkerende periodes met hogere uitgaven

Met de Xtra-app kan je je uitgaven gemakkelijk bijhouden. Je krijgt een handig overzicht per maand, maar ook per jaar. Zo krijg je inzicht in wanneer je meer uitgeeft in de winkel en wanneer je wat meer kan besparen.

De zomermaanden zijn traditioneel wat duurder: barbecues en vakantieboodschappen vragen een extra financiële inspanning. Voor ouders is het begin van het schooljaar natuurlijk ook een duurdere periode. En dan zijn er nog de eindejaarsfeesten, waarin geschenken en dineetjes de gemiddelde uitgaven doen stijgen.


Hoe bespaar je geld met de Xtra-app?

Hoe helpt de Xtra-app je dan om te besparen? Ten eerste is er de kracht van visualisatie, die je inzicht geeft in je uitgaven. Daarnaast kan je de app gemakkelijk raadplegen, waardoor je altijd op de hoogte blijft van hoeveel geld je uitgegeven hebt in onze winkels. En ten slotte krijg je alle geldende kortingen en promoties in de winkel automatisch verrekend wanneer je je QR-code in je Xtra-app laat scannen.

 

Je huishoudbudget bijhouden met de kracht van visualisatie

De Xtra-app biedt een groot voordeel omdat je een visuele voorstelling krijgt van je uitgaven. De uitgaven per maand worden weergegeven in staafdiagrammen. Wanneer je wil inzoomen op waaraan je je geld precies uitgaf tijdens een specifieke maand of tijdens één specifieke winkelbeurt, krijg je een overzicht in een schijfdiagram per categorie. Die visualisatie leert je snel welke categorie je het meeste geld kost en welke categorieën budgetvriendelijker zijn.

Het belang van regelmatige controle

Je uitgaven bijhouden is een doorlopend proces. Controleer en evalueer regelmatig je uitgaven om een overzicht te houden van je totale huishoudbudget. Door wekelijks of maandelijks de tijd te nemen om je uitgaven bij te werken en te analyseren, krijg je inzicht in patronen en trends en ontdek je kostenposten waarop je eventueel kan besparen.

 

Xtra: promotie in de winkel automatisch verrekend

Een derde manier waarop de Xtra-app je helpt besparen, is natuurlijk omdat je alle voordelen van de Xtra-kaart nu gewoon in één app hebt. De aanbiedingen in je supermarkt worden automatisch verrekend. Zo ben je zeker dat je nooit te veel betaalt bij een van onze partners. 😉
 

Download de Xtra-app

Met de Xtra-app kan je nog veel meer dan je uitgaven bijhouden. Je maakt snel en gemakkelijk je boodschappenlijstje, je spaart punten die je kan inzetten voor het milieu en je kan zelfs mobiel betalen met de app. Download de Xtra-app hier.

 

Op zoek naar nog meer tips om geld te besparen? Lees dan ons interview met budgetcoach Budget Brunette.