Meal prepping: zo pak je het aan | Xtra

Als je na een lange dag thuiskomt, heb je vaak geen zin (of tijd) om nog lang in de keuken te staan. De oplossing? Meal prepping, oftewel: een dag koken voor een heel week. We vertellen je wat je nodig hebt om aan meal prepping te doen.

 

Potjes potjes potjes

Gebruik glazen potten om je voorbereiding in de koelkast te bewaren. Je kunt ze makkelijker stapelen én ze zijn doorschijnend waardoor je snel ziet wat je in je koelkast hebt staan. Plastic potjes gebruik je dan beter om in te vriezen.

💡 Tip: Bewaar je fijngesnipperde kruiden of bouillon in ijsblokvormpjes.
 

Een opgeruimde koelkast

Zorg voor een opgeruimde keuken en voldoende ruimte in je koelkast en diepvries. Mealpreppen vergt nu eenmaal wat ruimte. Niet genoeg ruimte in je diepvries? Gebruik afsluitbare ziplock-zakjes, die nemen minder plaats in. 

 

Maak een weekplanning

Een goede voorbereiding is het halve werk. Stel een weekmenu op en hou rekening met de bewaartijd van je ingrediënten. Kies op basis daarvan je recepten en maak een boodschappenlijstje in de Xtra-app. Vergeet niet na te denken over welke overschotten je kan verwerken tot een lekkere lunch.

 

Label je ingrediënten en maaltijden

Vergeet niet goed te labelen, anders weet je straks echt niet meer wat er in de vriezer ligt. Schrijf ook de datum van invriezen op de verpakking. Heb je een grote diepvries? Dan kan je kaas, vlees, pasta, sauzen en andere ingrediënten apart gaan labelen.

Benieuwd met welke ingrediënten je makkelijk kan meal prepping?
Ga naar de website van Spar voor inspiratie.