Mobiel betalen via Xtra: volg ons stappenplan

Tijd en papier besparen aan de kassa? Met mobiel betalen via Xtra skip je de betaling met cash of bankkaart, en betaal je met één tik op je smartphone. Het enige wat je daarvoor moet doen, is de betaalfunctie van Xtra aanvragen, je toestel beveiligen en je bankkaart aan je Xtra-app koppelen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je graag uit in dit artikel!
 

Eerst even dit: het verschil tussen Betalen via Xtra en Mobiel betalen via Xtra
Bij Betalen via Xtra bevestig je je betaling met je pincode op de betaalterminal in de winkel en krijg je standaard een papieren kasticket. 
Bij Mobiel betalen via Xtra krijg je een betaalverzoek op je smartphone dat je bevestigt met behulp van de toegangscode van je smartphone, je vingerafdruk of gezichtsherkenning. Na je betaling krijg je een digitaal kasticket via e-mail en wordt hetzelfde kasticket ook automatisch opgeladen in de app.

 

Stap 1: je betaalfunctie in de Xtra-app aanvragen

Om de betaalfunctie in de Xtra-app aan te vragen, hebben we je adres en telefoonnummer nodig.. Kijk je gegevens na of vul ze aan en tik op ‘Betaalfunctie aanvragen’. Je wordt naar het volgende scherm geleid.

 

Stap 2: je toestel beveiligen

Geef de toegangscode van je toestel in en vraag een verificatiecode aan. Geef de code die je via e-mail ontvangt in in de app en bevestig opnieuw met de toegangscode van je toestel.  Safety first.

 

Stap 3: je rekening koppelen

Je kan je eigen rekening aan je Xtra-account koppelen of de bankrekening van iemand anders. Maak je keuze, aanvaard de Algemene voorwaarden en klik op ‘Bevestigen’.

 

Stap 4: geef je bankgegevens in

Om je rekening te koppelen, hebben we de gegevens van je bankkaart nodig. Vul je naam, kaartnummer en de vervaldatum van je bankkaart in. Het is belangrijk dat de gegevens die je ingeeft exact dezelfde zijn als die op je bankkaart.

 

Stap 5: bevestig je gegevens via je bank

Koppel je je eigen bankrekening? Dan heb je de kaartlezer van je bank en je bankkaart nodig. Als je de bankrekening van iemand anders aan je Xtra-account koppelt dan sturen we een uitnodiging naar die persoon. Volg de stappen die op het scherm verschijnen. In de voorbeeldafbeelding hieronder werken we met een bankkaart van BNP Paribas-Fortis. Maar geen zorgen: de meeste Belgische banken zijn compatibel met mobiel betalen via Xtra.

 

Stap 6: we controleren je gegevens

Het controleren van je gegevens duurt in de meeste gevallen maar enkele seconden. Liep er iets fout of duurt het langer? Dan laten we je dat weten.

 

Stap 7: raadpleeg je mobiele betalingen via Xtra

Proficiat! Vanaf nu kan je mobiel betalen in Colruyt Laagste Prijzen Okay, Spar, Bio-Planet, … Je zal zien dat het niet moeilijk is: de betaalfunctie werkt zoals een betaal-app. Nadat je je QR-code aan de kassamedewerker hebt getoond en al je aankopen gescand zijn, krijg je een betaalverzoek in je Xtra-app. Bevestig het betaalverzoek met de toegangscode van je smartphone, geef je beveiligingsinformatie in (bijvoorbeeld je code, je vingerafdruk of gebruik je gezichtsherkenning) en klaar! In de Xtra-app kan je je bonnetjes digitaal bewaren. Je krijgt dan ook geen papieren rekening meer! Wist je trouwens dat de Xtra-app een handig uitgavenoverzicht biedt?

 

Vragen over de veiligheid van mobiel betalen via Xtra? Check onze tips voor veilig mobiel betalen. Veel winkelplezier!
 

Download de Xtra-app

Staat de Xtra-app nog niet op je smartphone? Dan kan je ‘m hier downloaden. Je kan er onder andere boodschappenlijstjes mee maken, je voedingsvoorkeuren instellen om sneller 

geschikte producten te vinden voor je dieet of levensstijl en punten sparen voor het milieu.