Je uitgaven bijhouden met de Xtra-app? Zo doe je dat

De eerste stap om te besparen op je boodschappen, is natuurlijk inzicht krijgen in hoeveel geld je er per maand aan uitgeeft. Daarom krijg je met Uitgaven in de Xtra-app een handig overzicht van je maandelijkse kosten in de winkel. We leggen stap voor stap uit hoe je je uitgaven kan bijhouden.
 

De Xtra-app helpt bij je budgetbeheer


Om het overzicht van je uitgaven te raadplegen, open je de Xtra-app.
Rechtsonder kan je op ‘profiel’ tikken.

 

Je krijgt een overzichtsmenu. Zo kan je je digitale kassaticket raadplegen en het garantiebewijs van een product toevoegen. Hier kan je ook de optie ‘Uitgaven’ selecteren.

 

Als je op ‘Uitgaven’ tikt, krijg je een overzicht van je maandelijkse kosten voor boodschappen.

Uitgaven per maand bekijken


Als je wil weten hoeveel je precies uitgaf aan welke boodschappen, tik je op de maand. In het voorbeeld hieronder bekijken we de kosten van de maand april. Het overzicht splitst die op in de categorieën voeding en niet-voeding.
 

Maar dat is nog niet alles. Je kan ook bekijken aan welke subcategorieën je het meest besteedde. In ons voorbeeld tikken we op de categorie ‘voeding’. Daar zien we de precieze kosten voor dranken, droge voeding, zuivel, brood en banket en groenten en fruit. Als je ten slotte op ‘dranken’ klikt, zie je de opsplitsing tussen alcoholische en niet-alcoholische dranken.

Bespaar tijd en geld met de Xtra-app


Met de Xtra-app heb je niet alleen je boodschappenlijstje altijd bij de hand; je krijgt er dus ook een goed inzicht in hoeveel geld je aan boodschappen spendeert per maand. Met Lijstjes en Uitgaven in de Xtra-app bespaar je daarom tijd en geld. Hou ook steeds de Colruyt-acties, Okay-aanbiedingen, Spar-acties en de promoties bij Bio-Planet in de gaten. Wist je trouwens dat je met Xtra ook je steentje kan bijdragen aan het milieu? Door te kiezen voor ecologische producten verzamel je punten die je kan inzetten om een milieuproject te steunen.