Besparen op boodschappen: tips voor studenten | Xtra

Evenwichtig eten en toch rondkomen met je week- of maandbudget? Het is als student niet altijd even makkelijk. Toch kan je perfect gezond én makkelijk koken met een beperkt budget. Met deze slimme bespaartips ontdek je hoe.
 

Maak een boodschappenlijstje

Regel nummer 1: maak een boodschappenlijstje. Je komt op die manier minder in de verleiding om snoep, koeken en andere zoetigheden in je winkelmandje te gooien. De beste tactiek is om je hele lijstje nog eens af te gaan voor je naar de kassa gaat. Grote kans dat er nog iets in ligt dat je niet nodig hebt. 😉

Kies voor huismerken

Om je budget onder controle te houden, loont het om grote merken af te wisselen met huismerken. Voor bijna alle producten vind je wel een huismerkvariant. Van melkproducten tot broodbeleg. Kleine moeite, groot verschil!
 

Koop groenten en fruit in seizoen

Door te kiezen voor seizoensproducten ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, je bespaart er ook geld mee. Zo betaal je voor aardbeien minder in de zomer en vice versa voor champignons. Benieuwd wanneer jouw favoriete groenten en fruit in het seizoen zijn? Check de fruit- en groentekalender van Bio-Planet.
 

Skip takeaway en kook op kot

Eten afhalen of laten bezorgen, het is oh zo verleidelijk. Alleen is het niet erg goed voor je budget. Ga dus op zoek naar leuke en vooral makkelijke recepten en maak je eten gezellig op kot! Met het geld dat je daarmee uitspaart, kan je op het einde van de week iets gaan drinken met je vrienden. 😉  
 

Kook samen met je kotgenoten

Kook een of meerdere keren per week samen met je kotgenoten. Spreek aan de hand van een beurtrol af wie wanneer kookt. Zo verdeel je de kosten. En, naast dat je zo geld uitspaart, is samen eten natuurlijk ook gezellig!