Winkelen met kinderen: zo pak je het best aan

Boodschappen doen met kinderen: voor de ene ouder een plezierig moment, voor de ander beslist een afrader. Hoe je het ook ziet, er zijn een aantal gouden regels die het winkelen een stuk makkelijker maken. Zo maak je van het ‘verplichte’ winkelbezoek een leuke en leerrijke activiteit voor je kinderen én een stressloos moment voor jou.


Maak op voorhand afspraken


Goede afspraken maken goede vrienden. Dat geldt ook voor kinderen, niet? Maak op voorhand duidelijk wat je van hen verwacht. Leg uit dat ze bijvoorbeeld dicht bij je in de buurt moeten blijven en vraag hen zo rustig mogelijk te zijn. Dat ze tijdens het winkelen niets zullen aanraken, kunnen we je helaas niet beloven. 😉


Kies een rustig tijdstip


We hoeven het je vast niet te vertellen, maar kinderen hebben doorgaans weinig geduld. Probeer je boodschappen dus op een rustig tijdstip te doen. Zo hoef je niet te lang in de rij te staan en bespaar je jezelf zeurende kids.

Tip: met de druktemeter van Colruyt kan je makkelijk een inschatting maken van de drukte in je dichtstbijzijnde winkel.


Maak een boodschappenlijstje


Misschien wel de belangrijkste regel: maak je boodschappenlijstje op voorhand. Zo hoef je in de winkel niet meer na te denken over wat je nodig hebt of misschien nog te bedenken wat je die avond zal klaarmaken. Lijstjes voorkomen dat je iets vergeet én het komt je goedkoper uit.

Winkel je bij Colruyt?

  1. Dan kan je je lijstje rangschikken volgens de indeling van de winkel.
  2. Je winkelt ook bewuster doordat je de prijs en Eco-score van producten al op voorhand kan checken.

Tip: wil je de winkelgangen door zonder al te veel getreuzel? Geef je kinderen een concrete taak, zoals het boodschappenlijstje afvinken. Ga samen op zoek naar wat er op het lijstje staat en laat ze zelf ook dingen uit de rekken halen.

Met Lijstjes van Xtra winkel je bewust én efficiënt.


Winkel met een volle maag


Ook je kinderen zullen minder in verleiding gebracht worden door snoepgoed als ze geen honger hebben in de winkel. Dus zorg dat jij én je kinderen vooraf iets gegeten hebben.


Stroomlijn je winkelproces


Met hoe minder zaken je bezig moet zijn, hoe beter. Portefeuille vergeten? Geen probleem als je ‘Betalen met Xtra’ activeert. Dan reken je gewoon af met de Xtra-app. Handig!

Zo koppel je veilig je bankrekening met Xtra:

  1. Open de Xtra-app of log in op mijnxtra.be.
  2. Ga naar ‘Profiel’ in de app of klik rechtsboven op de website.
  3. Klik op ‘Betalen met Xtra’ en volg de instructies.
  4. Je ontvangt een brief met je pincode. Vanaf dan kan je meteen betalen met de Xtra-app of -kaart.