6 tips voor je boodschappenlijstje in de Xtra-app

Met de Xtra-app kan je, naast onder andere je Xtra QR-code laten scannen en je kasticket raadplegen, ook je boodschappenlijstje maken. In dit artikel geven we tips voor een efficiënt en gezond(er) boodschappenlijstje in de Xtra-app.
 

1.    Je voorraad checken (en opruimen)


Om te weten wat je moet meebrengen van de winkel, moet je natuurlijk de inhoud van je kasten controleren. Maak misschien meteen van de gelegenheid gebruik om vervallen producten weg te gooien. Check ook je kruidenkastje om toekomstige frustraties tijdens culinaire creaties te vermijden. Wist je dat je de lege verpakking van een product kan scannen met je smartphone en het product zo kan toevoegen aan je boodschappenlijstje? Da’s superhandig als je specifieke lactosevrije producten wil kopen of glutenvrij moet winkelen.
 

2. Looproute bedenken


Ben je trouwe klant van een van onze winkels? Dan ken je de indeling vermoedelijk uit je hoofd. Stel je lijstje op volgens de indeling van de winkel. Beeld je in dat je binnenkomt in de winkel en zet de ingrediënten die je in de eerste rayons vindt bovenaan je lijst.
 

Het Colruyt-lijstje: de slimme boodschappenlijst
 

Naast de gewone tekstlijstjes, kan je in de Xtra-app ook voor het Colruyt-lijstje kiezen. Dat lijstje heeft nog enkele extra handige functionaliteiten:

-       De Colruyt-boodschappenlijst ordent zich automatisch volgens de indeling van de winkel, of je rangschikt je lijstje op productcategorie.

-       Je kan specifieke producten toevoegen en ziet meteen ook al de geschatte totaalprijs van je boodschappen.

-       Je krijgt ook een zicht op de lopende promoties, dus die kortingsbonnen van Colruyt heb je niet meer nodig!
 

3. Deel je boodschappenlijst goed in


Als je de winkelindeling niet zo goed kent, kan je wel je producten indelen per categorie. Zet zuivelproducten zoals yoghurt, kaas en melk bij elkaar. Ook de verse groenten en fruit vind je altijd op dezelfde plaats.
 

4. Weekmenu maken of zelfs meal preppen


Een andere tip om efficiënt te winkelen, is een weekmenu opstellen. Ook diëtisten zweren bij weekmenu’s en als het even kan, bij meal prepping. Hou rekening met eventuele overschotjes van een gerecht in het begin van de week, die je dan weer in een ander gerecht kan verwerken. Zo vechten we samen tegen voedselverspilling en komen we weer een stapje dichter bij duurzaam consumeren. Oh en … niet vergeten: door producten met Eco-score A en B te kopen, spaar je in de Xtra-app punten die je kan inzetten voor milieuprojecten!
 

5. Denk aan gezonde tussendoortjes


Probeer je te letten op wat je eet? Blijf dan weg van de koekjesafdeling en voorzie wat gezonde tussendoortjes. Rauwkost, noten en fruit zijn je vrienden. Voeg ze dus zeker ook toe aan je lijstje, zo vermijd je dat je naar ongezondere tussendoortjes grijpt.
 

6. Koop enkel wat er op je lijstje staat


Als laatste tip om efficiënt en gezond boodschappen te doen: hou je aan je lijst. Hou je Xtra-app bij de hand wanneer je winkelt en beperk je tot de producten die erop staan. De voordelen? Je bespaart tijd en geld, en komt niet met ongezonde verleidingen thuis. Succes, you got this!
 

De Xtra-app: veel meer dan je digitale Xtra-kaart
 

Met de Xtra-app geniet je van de voordelen van je Xtra-kaart én kan je nog veel meer:

-       inzicht krijgen in je uitgaven,
-       tanken bij onze Dats24-tankstations,
-       mobiel betalen
-       en punten scoren bij het milieu.

Download de app, lees hoe je je boodschappenlijstje maakt en verwijder je oude boodschappenlijstjes-app. 😉