Bewaak je budget met Xtra-app

Hou je boodschappenbudget onder controle met Xtra

Met handige boodschappenlijstjes en de QR-code maakt Xtra je het leven makkelijker. Maar ook ná het winkelen helpt Xtra je graag verder. Met de functionaliteit ‘Uitgaven’ weet je precies waar je boodschappenbudget naartoe gaat en waar je op kan besparen.

 

Bereid je winkelbezoek voor

Je boodschappen goed voorbereiden, is een eerste belangrijke stap om je maandelijkse kosten te drukken. Voor je naar de winkel gaat, volg je dus best eerst deze stappen:

 • Bepaal op voorhand een budget
  Bepaal hoeveel je maximaal wil uitgeven per week. Dreig je over dat bedrag te gaan? Zoek eventueel naar goedkopere producten van een huismerk van Colruyt Group.
 • Maak een boodschappenlijstje
  Door een boodschappenlijstje te maken koop je alleen wat je nodig hebt. Als je een Colruyt-lijstje met Xtra maakt, kan je makkelijk prijzen vergelijken binnen het assortiment en krijg je een schatting van je totaalbedrag. Zo vermijd je verrassingen aan de kassa én weet je meteen of je binnen je vooropgestelde weekbudget blijft.
 • Let op acties en promo’s
  Kijk voor je vertrekt ook naar de acties en promo’s bij onze partners. Vooral handig als je een voorraad wil aanleggen van een bepaald product. Neem eens een kijkje in de tweewekelijkse folder van Colruyt of op de website van Bio-Planet en OKay.

 

Vergeet je Xtra QR-code niet te laten scannen door een kassamedewerker, zo worden je kortingen automatisch verrekend!

 

Uitgaven opvolgen

Wil je je uitgaven na het winkelen bekijken? Of ben je van plan meer te besparen op je boodschappen? Dan is uitgavenoverzicht van Xtra een makkelijke manier om je budget in het oog te houden. In de app zie je namelijk in één oogopslag hoeveel en aan wat je je geld uitgeeft.

Dit kan je doen met Uitgaven van Xtra:

 • je uitgaven op maand- en jaarbasis raadplegen in een handig grafiekje
 • je uitgaven gedetailleerd bekijken op het niveau van productcategorie: van Brood & banket, Zuivel en Diepvries (Voeding) tot Wonen & huishouden (Niet-voeding), …
 • je gemiddelde uitgaven vergelijken met voorgaande maanden

 

Je uitgaven in een overzichtelijk grafiekje, gesorteerd  per productcategorie.
 

Tip: je kan ervoor kiezen om je rekening te koppelen met Xtra . In dat geval heb je zelfs geen portefeuille of bankkaart nodig om je boodschappen af te rekenen.

 

Zo gebruik je de Xtra-app

 • Laat je Xtra QR-code scannen aan de kassa.
 • Je uitgaven worden automatisch verrekend. Het kan tot 24 uur duren voordat je uitgaven zichtbaar zijn in je profiel.
 • Open je Xtra-app > Profiel > Uitgaven
 • Xtra geeft je een mooi overzicht van je uitgaven bij al onze partners én hoeveel je met Xtra hebt bespaard.