Zo krijg je inzicht in je uitgaven … en gewoontes

Heb je goeie voornemens voor wanneer de zomer voorbij is? Minderen met alcohol, wat meer groente en fruit, of misschien wat minder snoepen? Met Uitgaven in de Xtra-app krijg je een extra argument om bepaalde gewoontes in te perken: het prijskaartje ervan! Volg even mee.

 

Inzicht in wat je uitgeeft aan alcohol en andere dranken

Dry Janauary, de korte versie: Dry February, en Tournée Minérale. Er zijn tal van initiatieven om je te overtuigen om minder alcohol te drinken. Heb je toch nog een extra duwtje in de rug nodig? Check dan eens wat je uitgeeft aan alcohol op een maand. Ga naar Uitgaven in de Xtra-app, tik op een maand naar keuze en tik door op de categorie ‘Voeding’. Daar zie je een overzicht van je uitgaven aan voeding per maand … en aan dranken. Als je op ‘Dranken’ tikt, zie je meteen ook de verdeling tussen alcoholische en niet-alcoholische dranken. Geen zorgen: je geheim is veilig bij ons. 😉

 

Minder vlees eten

Heb je na een lang barbecueseizoen het voornemen om minder vlees te eten? Ook daarbij kan de Xtra-app je helpen. Je krijgt namelijk een overzicht van hoeveel je spendeert aan vlees, vis en bereidingen. Maaltijden waarin groenten de hoofdrol spelen, zijn trouwens beter voor het milieu, dus ook de planeet zal je dankbaar zijn! Check zeker ook je punten in de Xtra-app waarmee je milieuprojecten kan steunen.

 

Je uitgaven in detail

Vind je het maandoverzicht in Uitgaven niet gedetailleerd genoeg? Geen nood: we bewaren ook al je kastickets digitaal voor je. Tik terug naar je profielmenu en kies ‘Kastickets’. Daar krijg je een overzicht van al je winkelbeurten van de voorbije maanden en de digitale kassabon ervan. Je kan je kasticket ook handmatig toevoegen door bovenaan de slider op ‘Handmatig’ in te stellen. Geef vervolgens de datum en het bedrag van je winkelbezoek in en upload een foto van je kasticket.

 

Download de Xtra-app

Staat de Xtra-app nog niet op je smartphone? Dan kan je ‘m hier downloaden. Je kan er je boodschappenlijstje mee maken, punten sparen voor het milieu, je uitgaven bijhouden en mobiel betalen. En zo heb je je Xtra-kaart altijd bij de hand, voor interessante kortingen. Veel winkelplezier!

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Benieuwd naar meer over je uitgaven in de Xtra-app? Lees dan de besparingstips van Budget Brunette, ontdek de voordelen van je uitgaven bijhouden met Xtra of schrijf je in op onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van de nieuwtjes in de app.