Je uitgaven bijhouden in de Xtra-app: de voordelen

Het leven wordt alsmaar duurder. Daarom is het slim om je uitgaven bij te houden, zodat je weet hoeveel geld er naar je boodschappen gaat en waarop je eventueel kan besparen. Wist je dat de Xtra-app dat gewoon vanzelf voor je doet? Ontdek alle voordelen van je uitgaven bijhouden in de Xtra-app.

 

Uitgaven bijhouden in app = meer tijd voor leuke dingen

De Xtra-app houdt je uitgaven automatisch voor je bij als je je QR-code laat scannen aan de kassa. En nadat je toestemming hebt gegeven, natuurlijk. Je hoeft dus zelf geen rekenmachine boven te halen en tijd te besteden aan een Excel updaten of bedragen in een boekje noteren. Die tijd kan je invullen met leukere dingen. Zoals lekker eten, bijvoorbeeld!

 

Per productcategorie of periode

In de Xtra-app kies je zelf hoe jij je uitgaven wil bekijken: per productcategorie of per periode. Kijk je naar de periode, dan zie je hoeveel je per maand aan boodschappen hebt besteed. Zo kan je makkelijk verschillende maanden met elkaar vergelijken: welke waren goedkope maanden, en welke sprongen eruit qua kosten?

Wil je meer inzicht in waarom je een dure (of goedkope) maand had? Dan kan je doorklikken op de maand en zie je de kosten van je boodschappen uitgesplitst per productcategorie, zoals groenten en fruit, dranken of diepvries.

Zo bekijk je je uitgaven in de Xtra-app

 

Hou controle over je budget

Als je vertrouwt op je intuïtie om je budget te beheren, kan het weleens mislopen … Want een supermarktsalade als lunch, een snelle stop bij de winkel omdat de koffie thuis op is, een flesje wijn gaan kopen voor je naar vrienden vertrekt: in je hoofd tellen zulke dingen waarschijnlijk niet als ‘boodschappen doen’. Maar ze kosten wel geld. De Xtra-app houdt élke winkeluitgave exact bij. Zo helpt de app je om een realistisch budget op te stellen én je daaraan te houden.

 

Makkelijker besparen

Natuurlijk loont het om de Colruyt-aanbiedingen, acties van Spar, kortingsbonnen voor Okay en Bio-Planet-promoties in de gaten te houden. Maar ook met Uitgaven in de Xtra-app krijg je meer zicht op hoe je kan bezuinigen op je boodschappen  in de winkels van onze partners. Dat komt doordat het taartdiagram met productcategorieën een duidelijk antwoord geeft op de vraag ‘Waar kan ik op besparen?’. Schrik je van de bedragen bij sommige categorieën? Dan kan je daarvan een aandachtspunt maken.

 

Goede gewoontes kweken

Een duidelijk overzicht van je uitgaven kan je ook meer inzicht bieden in sommige (‘slechte’) gewoontes . Is je uitgegeven bedrag voor alcoholische dranken hoger dan je zou willen? Of mag het aandeel van groenten en fruit in je schijfdiagram wat groter? Pas als je je er bewust van bent, kan je er ook verandering in brengen.

 

De Xtra-app downloaden

Staat de Xtra-app nog niet op je smartphone? Je kan ‘m hier makkelijk downloaden. Zo heb je alle voordelen van de Xtra-kaart altijd bij je, én meer! Want met de Xtra-app kan je bijvoorbeeld ook een online boodschappenlijst maken en milieuprojecten steunen.