Punten sparen met Xtra door duurzaam te consumeren: de voordelen

Wil je je steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving, maar weet je niet goed hoe? Met Punten sparen met Xtra helpen we je een handje. Door verantwoord te consumeren en producten met Eco-score A en B te kopen, spaar je punten in je Xtra-app. Die kan je inzetten voor milieuprojecten , vaak in samenwerking met goede doelen die zich voor het milieu inzetten.

 

Voordeel 1: gemakkelijker bewust consumeren

De Xtra-app maakt het je, samen met de Eco-score, gemakkelijk om producten met een lagere impact op het milieu te herkennen. De Eco-score vind je terug op de verpakking van de meeste producten van onze eigen merken, maar je kan hem ook online opzoeken. Een andere handige manier om de Eco-score te checken, is de streepjescode van het product scannen met je smartphone. Zo kan je het trouwens meteen toevoegen aan je boodschappenlijstje !

 

Voordeel 2: je moet niet meer zelf researchen

Een ander voordeel aan Punten sparen met Xtra is dat wij al een voorselectie maakten van goede doelen voor dieren, de natuur en/of voor het milieu in het algemeen. Je moet dus niet meer zelf alle denk- en opzoekingswerk doen.

 

Voordeel 3: je kan ook in jezelf investeren

Daarnaast kan je je punten inruilen voor een workshop duurzaamheid. Daarin leer je meer over duurzaam consumeren, hoe je je ecologische voetafdruk verkleint en hoe je bijvoorbeeld de biodiversiteit een duwtje in de rug geeft. 

 

Voordeel 4: je levert twee keer een bijdrage

Ten slotte verdubbel je je inspanning wanneer je ecologische producten koopt. Want alleen al dankzij je bewustere aankopen beperk je je voetafdruk. Als je dan ook nog eens je punten omzet in om bijvoorbeeld een bloemenweide te zaaien voor de bijen of een tiny forest aan te leggen, draag je twee keer je steentje bij!

 

Haal alles uit je Xtra-app

Naast Punten sparen met Xtra, kan je boodschappenlijstjes maken, je uitgaven beheren en mobiel betalen. En natuurlijk worden alle promotieacties van het moment verrekend wanneer je je QR-code laat scannen.

 

Veelgestelde vragen over Punten sparen met Xtra

Hoeveel extra punten krijg je bij Eco-score A?

Een product met Eco-score A levert je 2 punten voor het milieu op. Een product met Eco-score B levert je 1 punt op.

 

Waarom zijn bijen belangrijk?

Bijen zijn erg belangrijk voor onze voedselvoorziening. Zonder bijen zouden we geen zaden of vruchten hebben, want zij zorgen voor de bestuiving van de bloemen die uitgroeien tot bijvoorbeeld groenten en fruit. Lees ook het interview met Maud Plouy, stafmedewerker Duurzaamheid bij Colruyt Group, over onze milieuprojecten.

 

Is vegetarisch eten goed voor het milieu?

De vleesindustrie heeft een grote impact op het milieu. Als je kiest voor vleesvervangers, verklein je dus je ecologische voetafdruk. Maar je kan bijvoorbeeld ook eens wat vaker kip eten in plaats van rundsvlees: de milieu-impact van kippenvlees is kleiner dan die van varkens- en rundsvlees. Ook hier geldt: kijk naar de Eco-score van je vlees of vleesvervanger om de impact op het milieu te kennen. Smakelijk!