De voordelen van je boodschappenlijst in de Xtra-app

Een boodschappenlijstje is natuurlijk heel handig. Als je goed voorbereid naar de winkel gaat, shop je vlotter en vergeet je niets mee te brengen. Maar wist je dat zo’n boodschappenlijstje je ook kan helpen om geld te besparen én om gezonder te leven? We lijsten de voordelen van Lijstjes in de Xtra-app op.

 

Dankzij een winkellijstje bespaar je geld

Als je op voorhand noteert wat je nodig hebt van de winkel, zal je merken dat je stukken goedkoper uitkomt dan wanneer je dat niet doet. Je gaat gerichter te werk en koopt minder, omdat je al op voorhand nadacht over de juiste hoeveelheden. Je lijstje in de Xtra-app helpt je dus om op je budget te letten.

 

Je vermijdt impulsaankopen

We kennen allemaal het advies: “Ga nooit met honger naar de winkel!” Want dan ben je gemakkelijker geneigd om (ongezonde) impulsaankopen te doen: producten zoals chips, koekjes of iets om onderweg terug naar huis te snoepen. Gebruik de Xtra-app voor je boodschappenlijst in Colruyt, Spar, Bio-Planet en Okay om gezonder en goedkoper te leven.

 

Eet gezonder dankzij je boodschappenlijstje

Niet alleen impulsaankopen kunnen je verleiden tot ongezondere keuzes. Als je in de winkel zelf nog moet beslissen wat je gaat eten en tegelijk ook snel weer naar huis wil, kies je sneller voor minder gezonde producten.

Bedenk daarom op voorhand wat je gaat eten. Je kan zelfs aan meal prepping doen en een maaltijdplanning maken voor elke dag van de week. Daardoor moet je maar één keer nadenken over je maaltijden van die week en kan je je boodschappen beter plannen.

 

Je vermindert afval en vermijdt voedselverspilling

Wist je dat Belgen, na de Nederlanders, het meeste voedsel verspillen in Europa? We gooien jaarlijks zo’n 345 kilogram voedsel per persoon in de vuilbak, bijna 1 kilogram per dag. Als je voeding weggooit, creëer je niet alleen meer afval. De inspanningen voor de productie van het voedsel (landbouw, verpakking, transport) zijn dan ook voor niets geweest. En het afval van het weggegooide voedsel moet opnieuw verwerkt worden. Dat betekent: meer CO2-uitstoot dan nodig. Met een winkellijst vermijd je die verspilling en verklein je je afvalberg.

Wist je bovendien dat je met de productscanner in de Xtra-app de barcode van producten in de winkel kan scannen? Zo krijg je meteen alle productinformatie – handig wanneer je wil weten of een product beantwoordt aan je voorkeuren ingeval van allergieën of intoleranties.  Of als je punten wil scoren voor het milieu door producten met Eco-score A en B te kopen!

 

Je wint tijd

In de winkel nadenken over welke hoeveelheden je nu precies nodig hebt of je proberen te herinneren hoe het recept voor die ene pasta nu weer in elkaar zat: het kost je allemaal tijd. Ook hier biedt je digitale boodschappenlijst hulp. Je Xtra-app openklikken, lijstje bekijken en winkelen maar!

 

Kant-en-klaar boodschappenlijstje na eerste gebruik

Wist je dat je je lijstje niet elke keer opnieuw moet maken? Een lijstje met afgevinkte producten kan je gewoon hergebruiken door op ‘terugzetten’ te tikken. 

Producten die je niet nodig hebt, kan je opnieuw afvinken. Zo maak je gemakkelijk een standaard boodschappenlijst in je Xtra-app. Weet je niet goed hoe dat moet? Lees dan hier ons stappenplan om je slimme boodschappenlijst te maken.

 

 

Colruyt: boodschappenlijst volgens winkelindeling en nog meer voordelen

Voor de fans van Colruyt biedt de Xtra-app nog een bijkomende handige functie. Want je Colruyt-lijstje kan je ordenen volgens de indeling van jouw vaste Colruyt-winkel. Dat bespaart je natuurlijk nog méér tijd. Bovendien zie je meteen een geschat totaalbedrag als je je Colruyt-lijstje maakt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan aan de kassa. Ten slotte kan je meteen de Nutri-Score en de Eco-score (als die beschikbaar is) van je gekozen producten raadplegen. Gezonder, goedkoper en sneller winkelen – en dat allemaal met een gebruiksvriendelijke app.

 

 

Alles in één app

Met Lijstjes in de Xtra-app heb je alles wat je in de winkel nodig hebt bij de hand. Gedaan met je boodschappenlijstje op papier, of in een andere app. Vanaf nu open je gewoon je Xtra-app als je een van onze winkels binnenkomt, vink je je boodschappenlijstje af, scan je je QR-code en verzamel je al je kastickets op één plaats. Wist je trouwens dat je er ook een uitgavenoverzicht terugvindt? Download gauw de app!