6 tips voor een maand zonder alcohol

Een betere nachtrust, een stralende huid, een gezond gewicht, … Er zijn redenen genoeg om eens een maand zonder alcohol door het leven te gaan. Met deze 6 tips hou je het tot het einde (en misschien zelfs langer!) vol.

 

1. Experimenteer met klassieke recepten

Wil je all the way gaan en geen druppel alcohol in je gerechten toevoegen? Experimenteer dan naar hartenlust met klassieke recepten om het beste alternatief voor alcohol te vinden. Zo kan je tiramisu perfect zonder amaretto maken en is rode wijn meestal vervangbaar door cranberrysap of bouillon.

 

2. Ontdek alcoholvrije alternatieven

Een maand zonder alcohol betekent niet dat je alleen maar water hoeft te drinken. Je kan gerust een biertje, glas wijn of cocktail drinken … zonder alcohol. Er bestaan namelijk steeds meer lekkere non-alcoholische varianten van deze dranken. Ga zeker eens op ontdekking in de Xtra-app wanneer je je boodschappenlijstje maakt, bijvoorbeeld door te zoeken op ‘alcoholvrije gin’.

 

3. Kies voor originele mocktails

In de Xtra-app vind je talloze recepten voor heerlijke, verfrissende en originele mocktails. Ideaal voor een receptie of feestje! Wedden dat de mocktails populairder zijn dan de pintjes? 😉

 

Zo werkt het:

1.     Open de Xtra-app.

2.     Ga naar Recepten.

3.     Zoek op ‘mocktail’ of op een specifiek ingrediënt.

 

4. Ga samen sporten in plaats van op café

Een alcoholvrije maand is de ideale gelegenheid om eens andere activiteiten uit te proberen. Ga samen sporten met je vrienden in plaats van op café te gaan, doe een escaperoom met je collega’s of nodig je familie uit voor een gezellige filmavond. Wil je echt een originele activiteit organiseren? Colruyt Group Academy biedt interessante workshops aan over uiteenlopende onderwerpen: van glutenvrij bakken over duurzaam leven tot bewuster bewegen.

 

Spaar jij al punten voor het milieu met de Xtra-app? Die kan je inzetten om een workshop over duurzaamheid te volgen bij Colruyt Group Academy.

 

5. Duid ‘alcoholvrij’ aan in de Xtra-app

Wil je er zeker van zijn dat een bepaald product 100% alcoholvrij is? In de Xtra-app kan je ‘alcoholvrij’ aanvinken bij je voedingsvoorkeuren. Vervolgens krijg je bij elk product in de app een groen of rood duimpje te zien dat aangeeft of het bij je levensstijl past.

 

6. Kijk verder dan de standaard frisdranken

Er zijn meer opties dan cola of appelsiensap. Denk bijvoorbeeld ook aan fruitsappen op basis van rode vruchten, maak een drankje op basis van gember of voeg vlierbloesemsiroop toe als smaakmaker. Nieuwe smaken proeven maakt van je alcoholvrije maand een leuke ontdekkingstocht. Let wel op: frisdranken bevatten vaak ook suiker, dus overdrijf zeker niet.

 

Een maand zonder alcohol: de Xtra-app als trouwe gids

Heb je de Xtra-app nog niet gedownload? Doe het hier. Je kan er niet alleen je voedingsvoorkeuren en favoriete recepten in bijhouden, maar ook je boodschappenlijstjes en kastickets.