Recepten in de Xtra-app: zoeken op ingrediënt

De Xtra-app helpt je winkelen,  maar maakt je evengoed thuis het leven gemakkelijker. Wist je dat je meer dan 16.000 recepten in de Xtra-app terugvindt? Die kan je gemakkelijk filteren op ingrediënt. Volg even mee!

 

Stap 1: open de recepten in de Xtra-app

Op zoek naar kookinspiratie? Vergeten hoe je bloemkool met bechamelsaus maakt? Of welke kruiden er bij je tajine-gerecht passen? Open de Xtra-app. Daar zie je ‘Wat eten we vandaag?’ in het menu. Tik op ‘Toon alle’ om alle recepten te bekijken.

 

Stap 2: zoek een recept

Je krijgt een lijst met de nieuwste recepten te zien. Bovenaan, via de zoekbalk, kan je zoeken op ingrediënt of gerecht. In ons voorbeeld zoeken we naar recepten met pompoen.

 

Stap 3: verfijn je zoekopdracht

Te veel keuze? Dan kan je je zoekopdracht nog verfijnen. Tik bijvoorbeeld op ‘Moment’ om een recept voor een bepaald moment van het jaar te vinden, zoals eindejaar of Halloween. Je kan zelfs zoeken op een specifieke menugang, of op een thema. In ons voorbeeld filteren we op ‘eindejaar’ en krijgen we 491 suggesties voor recepten.

 

Stap 4: je winkellijstje maken

Recept gekozen? Dan is het tijd om je winkellijstje te maken! Je voegt de ingrediënten gemakkelijk toe aan je Colruyt- of je Collect&Go-lijstje. Wie winkelt in de winkels van onze partners, zoals Spar, Bio-Planet of Okay, kan deze lijstjes als leidraad gebruiken – al zullen de producten en prijzen per winkel verschillen. We werken aan een oplossing!

Xtra maakt je leven gemakkelijker

Met Recepten in de Xtra-app vind je inspiratie voor je weekmenu of speciale gelegenheden. Maar wist je dat je ook gemakkelijk je uitgaven controleert in de app? Bovendien bespaar je tijd door mobiel te betalen via Xtra. Staat de app nog niet op je telefoon? Download ‘m dan snel hier.