Xtra helpt je Tournée Minérale volhouden

Een maand lang zonder alcohol? Makkie met Xtra!


Deed je eerder al mee met Tournée Minérale, maar had je af en toe toch moeite om vol te houden? Of wil je je er voor het eerst aan wagen en heb je toch wat koudwatervrees? Doorgewinterde Tournée Minérale-expert of niet: met deze handige tips en functionaliteiten maak je van die alcoholvrije maand een succes!
 

Denk na over je motivatie


Mensen hebben uiteenlopende redenen om een maand zonder alcohol in te lassen: sommigen willen zich fitter voelen, meer verbondenheid creëren met een partner die niet drinkt of gewoon bewijzen dat ze een maand zonder alcohol kunnen.

Ga voor jezelf na wat jouw motivatie is om mee te doen aan Tournée Minérale. Wat wil je ermee bereiken? Schrijf je doel neer zodat je het opnieuw kan lezen als je het even moeilijk krijgt in de loop van de maand.
 

Ga voor jezelf na wat jouw motivatie is om mee te doen aan Tournée Minérale.


Vermijd verleiding


Je zal ongetwijfeld op de proef gesteld worden. Neem dus je voorzorgen om moeilijke momenten zoveel mogelijk te vermijden:
 

  • Ga vooraf al eens na wat die moeilijke momenten voor je kunnen zijn. Wanneer krijg je alcohol aangeboden? Wanneer wordt de verleiding (te) groot? Tijdens het weekend of een etentje met vrienden bijvoorbeeld.
  • Vertel vrienden, familie of collega’s dat je meedoet aan Tournée Minérale. Zo vermijd je dat ze jou een glas aanbieden. Wie weet inspireer je iemand om zich ook te engageren!
  • Wijzig je voedingsvoorkeuren in de Xtra-app (al dan niet tijdelijk) naar ‘Alcoholvrij’. Zo ontvang je geen promoties of advertenties voor alcoholische dranken. Je voorkeuren wijzigen doe je zo:
  1. Open de Xtra-app of log in op mijnxtra.be.
  2. Ga naar ‘Profiel’ in de app of klik rechtsboven op de website.
  3. Klik vervolgens op ‘Voedingsvoorkeuren’ en ‘Levensstijl’.
  4. Vink ‘Alcoholvrij’ aan en geef aan of je gepersonaliseerde productinformatie en/of commerciële boodschappen wil ontvangen op basis van jouw voorkeuren.
     
Wijzig je voedingsvoorkeuren in de Xtra-app naar ‘Alcoholvrij’.  


Haal alcoholvrije alternatieven in huis


Geen alcohol drinken, is een pak makkelijker als je een lekker alternatief hebt. Haal ze op tijd in huis. Je kan het simpel houden met een gemberbier of jezelf helemaal laten gaan met de mocktail- en alcoholvrije recepten van Colruyt.

 

Verwen jezelf met het geld dat je bespaart


Naast alle gezondheidsvoordelen van minder alcohol, is er nog een ander groot pluspunt. Je bespaart er heel wat geld mee. Vergelijk je Uitgavenoverzicht in de Xtra-app eens met die van vorige maanden (categorie ‘alcoholische dranken’). Je zal versteld staan hoeveel dit maandelijks scheelt in je gezinsbudget!
 

Vergelijk je Uitgavenoverzicht in de Xtra-app eens met die van vorige maanden.
 

Hou al het geld dat je overhoudt door geen alcohol te kopen apart en doe er iets leuks mee. Niet alleen werkt dit als een extra motivatie, je merkt hierdoor ook snel dat je jezelf evengoed kan verwennen met iets anders dan een glas wijn of bier.