Xtra: zo maak je boodschappenlijstjes in de app

De Xtra-app, dat is veel meer dan je persoonlijke kortingskaart voor winkels als Colruyt, Spar, Bio-Planet en Okay. Want wist je dat je ook je boodschappenlijstje in onze app kan maken? We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

 

Xtra: nu ook je boodschappenlijst-app

Wanneer je je app opent, zie je onderaan vier menu-items: home, winkelen, lijstjes en profiel. Klik op ‘lijstjes’. Daar krijg je de optie om een lijstje te maken specifiek voor onze Colruyt-winkels, of je duwt op het plusje rechtsboven om een nieuw winkellijstje in de app aan te maken. Dan krijg je de keuze: wil je een Colruyt-lijstje toevoegen of een tekstlijstje? De tekstlijstjes van Xtra zijn ideaal om het overzicht te bewaren. Zo kan je bijhouden wat er wel of niet meer in je voorraadkast zit, de ingrediënten en hun benodigde hoeveelheden in recepten noteren en zelfs to-dolijstjes voor jezelf maken.

Geef je lijstje een nieuwe titel. Dat kan ‘boodschappenlijst gezin’ zijn of je maakt er eentje voor een evenement, zoals je ‘zondagse brunch’. Nadat je de titel hebt ingevoerd, klik je op ‘opslaan’. Vervolgens zie je een leeg lijstje staan, met rechtsonder een knop ‘Voeg product toe’. Noteer meteen ook de benodigde hoeveelheden wanneer je aan het typen bent. Duw op ‘toevoegen’ tot je lijstje compleet is et voilà: je hebt je boodschappenlijstje altijd bij de hand!

 

Stappenplan voor je boodschappenlijstje in de app

We lijsten alle stappen nog eens visueel op.

1. Open je Xtra-app en klik onderaan op 'Lijstjes'.

 

2. Kies voor een Colruyt-lijstje of druk op het plusje rechtsboven voor een tekstlijstje.

 

3. Vul je lege lijstje door op de knop ‘Voeg product toe’ rechtsonder te tikken.

 

4. Voeg zoveel producten toe als je nodig hebt. Je kan ook de hoeveelheden erbij noteren.

 

 

De beste boodschappenlijst-app … staat al op je smartphone

Heb je je lijstje gemaakt? Dan kan je naar de winkel vertrekken. Als je het Colruyt-lijstje gebruikt, kan je het ordenen volgens de indeling van je winkel naar keuze. Elke keer je een item van je lijstje in je winkelkar legt, kan je het afvinken in de app.

 

Download de Xtra-app

Stappenplan doorgenomen? Dan ben je helemaal klaar om je boodschappenlijst in de Xtra-app te maken. Download de app en maak je boodschappenlijst op je iPhone of op je Android-telefoon. En vergeet niet om je oude boodschappen-app te verwijderen: die heb je niet meer nodig. Wist je trouwens dat je met je Xtra-app nog veel meer kan doen dan lijstjes maken? Je kortingen worden automatisch verrekend, je kan ermee betalen en tanken én punten scoren bij het milieu.

 

Veelgestelde vragen over ‘Lijstjes’ in de Xtra-app

Kan ik ook een gedeelde boodschappenlijst in de app maken?

Als jij en de persoon met wie je de lijst wil delen allebei dezelfde Xtra-app gebruiken, dan kan dat. Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om je lijstje te delen met een andere Xtra-app-gebruiker. Maar we werken eraan! Lees in afwachting meer over de functionaliteiten in de Xtra-app.

 

Is de boodschappenlijst-app gratis?

De Xtra-app is volledig gratis, net zoals de functionaliteit om een boodschappenlijstje te maken.