Voordeliger winkelen: 5 makkelijk toepasbare tips

Hoe hou ik mijn budget onder controle wanneer alles duurder wordt? Je bent echt niet de enige die het zich dezer dagen afvraagt. Met deze tips winkel je slimmer én voordeliger.

Schep overzicht in je uitgaven

Meten is weten. Dat geldt ook voor je maandelijkse uitgaven. Tijd dus om in je uitgaven van afgelopen maand te duiken. Maak een lijstje van al je vaste kosten (leningen, verzekeringen, abonnementen, water en elektriciteit, …) en je variabele kosten (boodschappen, tanken, kledij, …).

Makkelijk zicht krijgen op je variabele kosten? Met de functionaliteit ‘Uitgaven’ zie je meteen hoeveel je maandelijks uitgeeft aan boodschappen, tankbeurten, speelgoed, multimedia, … En dat allemaal in een grafiekje gegoten. Heerlijk overzichtelijk!

Ontdek Uitgaven >

Plan je weekmenu op voorhand

Je maaltijden plannen voor heel de week: kleine aanpassing, groot verschil! Stel een vast budget op en maak op basis daarvan een lijstje met wat je allemaal nodig hebt. Vergeet zeker ook niet in je koelkast te kijken: wat zit er nog in dat je kan gebruiken?

Meal prepping to the rescue

Meal prepping bespaart je tijd én geld. Je koopt veel vaker precies wat je nodig hebt en gooit minder weg. Je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je na een drukke werkdag nog een ovenschotel of soep in de diepvries hebt zitten.

Meer weten over meal prepping? Bio-Planet vertelt je er alles over.

Combineer winkelen met tank- of laadbeurt

Je boodschappen combineren met je tankbeurten is efficiënt, makkelijk, en je bespaart kilometers. De tankstations van DATS 24 liggen meestal dichtbij de winkels van onze partners Colruyt, OKay en Bio-Planet.

💡 Tip: met de Betaalfunctie van Xtra betaal je contactloos je tankbeurt bij DATS 24.

Meer over Tanken met Xtra >

Hou acties en promo’s in het oog

Wie houdt er niet van om eens een goede deal te scoren? We raden je wel aan om je promo’s doordacht te kiezen. Kook je veel vers en hou je van variatie? Hou dan wekelijks in de gaten welke verse producten bij Colruyt een Rode Prijs hebben. Bij OKay ontvang je een tweewekelijkse folder met alle kortingen en op de website van Bio-Planet vind je dan weer een handig overzicht van alle actuele promo’s.

Nog geen Xtra-account? Maak een aan in de app of via mijnxtra.be.