Je voedingsvoorkeuren instellen in de Xtra-app: de voordelen

Wist je dat de Xtra-app rekening houdt met voedselallergenen en intoleranties? Ook een levensstijl waarvoor je bewust kiest, zoals vegetarisch eten, kan je instellen bij je voedingsvoorkeuren. En dat brengt heel wat handige voordelen met zich mee!

 

Een ‘veilig’ boodschappenlijstje

Heb je je voedingsvoorkeuren ingesteld? Dan krijg je bij elk product een groen duimpje te zien als het bij je levensstijl of dieet past, en een rood duimpje als dat niet zo is. Op die manier weet jij meteen welke producten je zonder zorgen aan je wekelijkse boodschappenlijst kan toevoegen.

Ontdek hoe je je boodschappenlijstje maakt in de Xtra-app.
 

Makkelijker je dieet volgen

Doordat je perfect weet welke producten voor jou geschikt zijn, is de kans kleiner dat je in de winkel impulsaankopen doet en met ‘foute’ items thuiskomt. Zo wordt het makkelijker om je aan je dieet te houden. Bovendien maakt de Xtra-app je bewuster van wat er in bepaalde voedingsmiddelen zit. Na een tijdje zal je vanzelf weten welke lactosevrije producten je bijvoorbeeld kan gebruiken in je maaltijden.

De mogelijkheid om je eigen voedingsvoorkeuren in te stellen kan je daarnaast een duwtje in de rug geven om gezondere keuzes te maken of om bewust te consumeren. Wil je bijvoorbeeld vaker voor alcoholvrije drankjes kiezen? Of je ecologische voetafdruk verkleinen door vegetarisch te eten? Geef het door in de Xtra-app!

Sneller shoppen

Door je voorkeuren aan te vinken in de Xtra-app, zie je in één oogopslag welke producten oké zijn en welke niet. Zo hoef je niet meer alle allergenen op het etiket na te lezen of zelf de juiste info op te zoeken. Dat bespaart je heel wat tijd! Ideaal voor wie allergisch is aan uren en uren doorbrengen in de winkel. 😉

 

Ieder z’n eigen levensstijl

Organiseer je een BBQ en zijn er vegetariërs, vegans én mensen die halal eten onder je gasten? Geen reden tot paniek! Door de juiste voedingsvoorkeuren in te stellen, maak jij een BBQ-boodschappenlijst die voor ieder wat lekkers bevat. Ook met de levensstijl van je vrienden, huisgenoten, familie, … kan je dus makkelijk rekening houden. Dat maakt het alleen maar gezelliger!

 

Promo’s en kortingen op maat

Wanneer je je voorkeuren wil instellen in de app, vragen we je toestemming om commerciële boodschappen op maat te sturen. Ga je akkoord met die optie, dan kunnen we je allerlei interessante promo’s en kortingen voorschotelen, afgestemd op jouw levensstijl of eetgewoontes. Is er bijvoorbeeld een actie op veggieburgers of glutenvrije pasta? Dan krijg jij ze meteen te zien.

Download de Xtra-app

Met de Xtra-app kan je nog veel meer dan je voedingsvoorkeuren instellen. Zo kan je punten voor het milieu sparen of supermakkelijk je uitgaven checken. Staat de app nog niet op je smartphone? Je kan de Xtra-app hier downloaden.