Kerstdiner maken? Stappenplan voor het perfecte feestmaal

Weet jij soms ook niet meer waar je hoofd staat tijdens de eindejaarsperiode? Wij stelden een stappenplan voor je op dat je naar zorgeloze feesten leidt. Read, cook, eat, repeat!

 

Stap 1: kies je menu

Je feestmenu hoeft helemaal niet duur te zijn. In de Xtra-app vind je tal van feestelijke budgetrecepten. Je kan ze altijd nog wat opsmukken met lekkere garnituren, of je gaat los met je tafeldecoratie. Zoek je recept op ingrediënt, of filter op ‘eindejaar’, of bij thema op ‘budgetkoken’. Je voorbereidingen kunnen beginnen.

 

➡️ Filter op ingrediënt of gelegenheid en vind tal van recepten

 

Stap 2: start op tijd met je lijstjes

En daarmee bedoelen we niet alleen je boodschappenlijstje! Misschien moet je je huis nog opruimen en poetsen? Of nog de laatste klusjes afwerken voor je je gasten ontvangt? Met Lijstjes in de Xtra-app som je gemakkelijk op wat je nog moet doen en kan je je voortgang afvinken. Maar natuurlijk maak je in de Xtra-app ook heel gemakkelijk een boodschappenlijstje aan. Alle to-do’s bij elkaar? Check. 

 

➡️ Maak je lijstjes in de Xtra-app

 

Stap 3: bestel je boodschappen vooraf

Nog last minute je kerstmenu bij elkaar winkelen? Daarvoor moet je zelfs niet meer uitgebreid de tijd nemen. Door je boodschappen vooraf te bestellen bij Collect&Go hoef je ze alleen nog op te halen. Onze winkelmedewerkers zetten je boodschappen netjes voor je klaar. De kers op de taart? Je bestelt je boodschappen heel gemakkelijk via de Xtra-app.  

 

➡️ Bestel je boodschappen online, dan moet je ze alleen maar ophalen

 

Stap 4: check eventuele allergieën of intoleranties bij je gasten

Niets zo vervelend als je zorgvuldig klaargestoomde pièce de résistance serveren … om dan vast te stellen dat een van je gasten er allergisch aan is. Controleer daarom zeker of iedereen mag eten wat je hen wil voorschotelen. 

 

Wist je dat je met de productscanner in de Xtra-app snel alle voedingsinformatie van een product kan controleren? Je kan zelfs je voedingsvoorkeuren instellen op maat van je gasten, zodat je enkel producten koopt die binnen hun dieet passen. 

 

➡️ Vraag aan je gasten of je rekening moet houden met allergieën of intoleranties

 

Stap 5: voorzie een lekker alcoholvrij alternatief

Tenzij je feestje mét overnachting is, denk je maar beter eens na over een lekker alcoholvrij drankje. Da’s handig voor toekomstige mama’s, maar ook voor wie veilig naar huis wil rijden. Check zeker eens de mocktail-recepten in de Xtra-app!  

 

➡️ Denk aan de BOB’s en eventuele zwangere gasten en voorzie alcoholvrije drankjes

 

Stap 6: maak zoveel mogelijk op voorhand klaar

Gasten uitnodigen voor je kerstdiner of andere gelegenheid is leuk, maar … al te vaak eindigt de gastvrouw of -heer in de keuken terwijl de rest gezellig keuvelt. Dat kan je vermijden door al zoveel mogelijk klaar te hebben voor je gezelschap toekomt. Of kies voor gemakkelijke gerechtjes. Ovenhapjes, een koude soep en een ovenschotel vragen minder werk en tijd op het moment zelf. Zo kan jij ook genieten van een fijn en rustig feest! Check onze recepten voor gemakkelijke hapjes, gazpacho’s en feestelijke ovenschotels in de Xtra-app.

 
➡️ Check onze recepten voor gerechten die je gemakkelijk op voorhand bereidt

 

Download de Xtra-app

Staat de Xtra-app nog niet op je telefoon? Dan kan je ‘m hier downloaden. Wist je dat je er ook gemakkelijk je uitgaven mee bijhoudt? Da’s extra handig in de dure eindejaarsperiode. Veel plezier en maak er een mooi diner van!