Voedselallergenen en andere productinfo via de Xtra-app

Verpakkingen bekijken, ingrediënten in Google gooien, voedingsmiddelen vergelijken, … Als je wil weten wat er allemaal in een bepaald product zit, moet je soms al redelijk wat moeite doen. Door het product te scannen in de Xtra-app kom je meteen alles te weten over voedselallergenen en meer!
 

Zo gebruik je de productscanner in de Xtra-app

Tik op “barcode scannen” in het openingsscherm van de Xtra-app. Richt je camera op de streepjescode van het product dat je wil scannen. Je kan het barcodenummer – meestal te vinden achteraan op de verpakking ook handmatig ingeven. Vervolgens krijg je alle productinfo te zien.
 

Lees meer over de voordelen van je voedingsvoorkeuren instellen.

Voedselallergenen en intoleranties

De productscanner in de Xtra-app helpt je om geruster en makkelijker boodschappen te doen. Glutenvrij winkelen of lactosevrije producten kopen? Halal of vegetarisch eten? Door je voedingsvoorkeuren in te stellen en vervolgens een product te scannen, zie je de productinformatie van voedingsmiddelen. Zo ontdek je meteen of er een match is met jouw levensstijl of dieet.  


Eco-score en Nutri-Score

Hecht je veel belang aan je ecologische voetafdruk of aan gezonde voeding? Wanneer je de barcode scant met je smartphone, krijg je ook de Eco-score en Nutri-Score van een product te zien.

Wist je dat je door bewust te consumeren punten kan sparen voor het milieu? Met die punten kan je vervolgens een goed doel steunen, bijvoorbeeld een bloemenweide aanleggen of een boom planten in een tiny forest.

Ontdek onze tips om duurzaam te consumeren.

Lees het interview met diëtist Ivyn Degeest over gezonder winkelen.
 

Handig voor je boodschappenlijstje

Tot slot zie je met de productscanner bij welke van onze partners het product beschikbaar is. En je kan het meteen toevoegen aan je boodschappenlijstje in de Xtra-app. Handig!

 

Xtra-app: nog veel meer dan productscanner

Wil je meer weten over hoe de Xtra-app jou kan helpen bij voedselallergieën, intoleranties of bepaalde levensstijlen? Lees dan zeker onze tips en het interview met mama en blogger Mommoiselle.

Met de Xtra-app kan je trouwens nog veel meer doen dan producten scannen op voedselallergenen. Denk maar aan mobiel betalen, je uitgaven checken en zelfs tanken. Ontbreekt de app nog op je telefoon? Je kan de Xtra-app hier downloaden