5 tips om efficiënter boodschappen te doen

Er zijn twee soorten mensen. Zij die met plezier boodschappen doen (hallo nieuwe producten ontdekken!) en zij die er liever niet te veel tijd mee kwijt zijn. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan zullen deze vijf tips om efficiënter boodschappen te doen je als muziek in de oren klinken.

 

1. Maak een digitaal boodschappenlijstje

Niks zo inefficiënt als gaan winkelen zonder boodschappenlijstje. Je komt gegarandeerd thuis met allerlei dingen die je niét nodig had … en bent vergeten mee te nemen wat wél essentieel was. Een digitale boodschappenlijst heb je altijd en overal bij via je smartphone. Zo weet je perfect wat je in je kar moet leggen en welke winkelgangen je mag overslaan.

 

Zo maak je je boodschappenlijstje in de Xtra-app.

 

2. Hou je lijstje niet voor jezelf

Online boodschappenlijst gemaakt? Hou ‘m dan niet voor jezelf, maar deel het lijstje met iedereen voor wie je inkopen doet. Je gezinsleden, huisgenoten, vrienden, … Zo kunnen zij tussendoor aanvullingen doen en heb je voor iedereen de juiste producten mee. Dat bespaart je heel wat berichtjes of telefoontjes op het moment dat je tussen de winkelrekken staat. Want wou je dochter nu granola met of zonder chocolade …? 🤔

 

Je boodschappenlijst delen in de Xtra-app: zo doe je het.

 

3. Winkel buiten de spitsuren

Wist je dat je online heel eenvoudig de spitsuren van een winkel kan opzoeken? Typ in Google gewoon de naam en locatie van je favoriete supermarkt in, en je krijgt meteen een live overzicht van hoe druk het er is. Heb je de Xtra-app? Dan hoef je zelfs niet te zoeken, je ziet er altijd hoe druk het is in jouw favoriete Colruyt-winkel. Ben je flexibel in je timing? Doe je boodschappen dan tijdens de daluren.

 

4. Gebruik de productscanner

Wil (of moet) je bij je boodschappen rekening houden met een dieet of voedselallergie, bijvoorbeeld een glutenintolerantie of notenallergie? De etiketten op verpakkingen vergelijken vraagt heel wat tijd. Door het product te scannen met je smartphone zie je in de Xtra-app meteen alle productinfo.

 

Zo gebruik je de productscanner in de Xtra-app.

 

5. Ga minder naar de winkel

Een weekmenu opstellen helpt je om minder vaak naar de winkel te moeten hollen voor last minute inkopen. Kies een vast moment (bijvoorbeeld zondagmiddag) waarop je grondig tijd neemt voor je wekelijkse boodschappenlijst. Die tijd verdien je achteraf dubbel en dik terug.

 

Download de Xtra-app

Wist je dat je met de Xtra-app ook milieuprojecten kan steunen, je uitgaven makkelijker bijhoudt en supersnel kan betalen in de winkel? Ontbreekt de app nog op je smartphone? Je kan ‘m hier downloaden.